Sosyal Medya

Güncel

PKK’nın tepe kadrosu vuruldu

TSK, Ankara’daki hain terör saldırısının ardından Haftanin’de, terör örgütü liderlerinin hedef alındığı hava harekatı düzenledi. Başbakan Davutoğlu operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, 70 PKK’lının öldürüldüğünü söyledi.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Ankara'daki hain terör saldırısının ardından önceki gece Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini vurdu. Yaklaşık 1 saat süren hava harekatında Haftanin bölgesindeki, 60-70 kiÅŸiden oluÅŸan terörist grup hedef alındı. TSK'dan yapılan açıklamada grubun arasında terör örgütü liderlerinin de olduÄŸu belirtildi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı operasyonlarla ilgili: “Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde, aralarında bölücü terör örgütünün üst düzey sözde liderlerinin de bulunduÄŸu belirlenen 60-70 kiÅŸiden oluÅŸan terörist grubu tespit edildi. Bunun üzerine terörist grubuna yönelik olarak 20.30 ile 21.30 saatleri arasında hava harekatı icra edildi" açıklaması yapıldı.

70 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonun sona ermesinin ardından da BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'a yaptığı ziyaretin ardından açıklama yaptı. TSK'nın operasyonlarının gece 21.30 civarında baÅŸladığını aktaran DavutoÄŸlu “Haftanin civarında bölücü terör örgütü unsurlarına ve kamplarına dönük çok etkili ve istihbari bilgilere dayalı kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. Ä°stihbari bilgiden kastım ÅŸudur, burada bölücü terör örgütünün önemli elebaÅŸlarının da bulunduÄŸu bir anda gerçekleÅŸtirilen bir operasyon. Åžu ana kadar da 70 civarında bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bu tabi Kuzey Irak sahasında. Suriye sahasında zaten Afrin'den gelen YPG unsurlarının, rejim güçlerinin ve ayrıca Ä°ran milislerinin, Hizbullah milislerinin Rus hava gücü desteÄŸiyle Türkiye ile Halep arasındaki koridoru kapatması ve Tel Rıfat'a girip, Azez'e yönelmesi üzerine biliyorsunuz, Silahlı Kuvvetlerimiz Azez'e dönük olarak harekete geçmiÅŸ olan mültecilerin korunması amacıyla ve sınırımıza dönük olarak atılan havan mermilerine mukabelede bulunmak üzere top atışlarımız oldu" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.